Григор Димитров загуби с 6:7, 6:7 от италианеца Матео Беретини в среща

...
Григор Димитров загуби с 6:7, 6:7 от италианеца Матео Беретини в среща
Коментари Харесай

Гришо загуби своя мач номер 500 в кариерата си. Българинът падна с два тайбрека от италианец

Григор Димитров загуби с 6:7, 6:7 от италианеца Матео Беретини в среща от 1/8-финалите на шампионата във Виена (Австрия), която е мач номер 500 в кариерата на българина. Двамата имаха само един конфликт до момента (през април тази година), извоюван от Григор с 2-0, написа Блиц.

Срещата стартира гейм за гейм, а в деветия българинът сподели съмнение и разреши на Беретини да поведе с 40:15, само че въпреки всичко се избави от пробив. До края нямаше изненади и всеки печелеше подаването си, с цел да се стигне до тайбрек. В него Гришо стигна до пробив за 2:0, след което изостана с 2:3. Изравни, още веднъж изостана за 4:5 и отново изравни, с цел да се стигне до 6:5 за италианеца и пробив в негова изгода за крайното 7:6 (7:5) в първия сет.

Вторият сет се трансформира в копие на първия и Гришо още веднъж се измъкна от пробив, само че във втория гейм. До края нито един от двамата не сгреши при собствен сервис, като Димитров на два пъти печелеше подаванията си на нула. Беретини поведе в 6:5, след което имаше мачбол за победа в мача, само че не се възползва и Григор докара сета до тайбрек. Там Беретини поведе с 6:1 и не се забави доста, с цел да довърши българина с крайното 7:6 (7:1).

За Димитров борбата с Беретини беше втора от шампионата във Виена, като на 1/16-финалите той победи Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина) с 6:3, 7:5. В идната фаза Беретино ще срещне спечелилия от срещата Хьон Чунг (Южна Корея) и Андрей Рубльов (Русия), които играят на следващия ден по обяд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР